Cursussen en workshops

Wat de cursussen en workshops gemeenschappelijk hebben, is dat ze gericht zijn op het ontwikkelen en verruimen van je bewustzijn. Hierdoor kom je niet alleen tot inzichten, je maakt tevens jouw leven lichter. Als deelnemer betekent dit, dat je bereid bent naar jezelf te kijken en hierover tot op zekere hoogte wilt delen met andere deelnemers. Ik maak gebruik van muziek, kunst, lichaamsgeoriënteerde beweging en alles wat ik onderweg tegen kom. Elk aanbod is op maat te maken en aan te passen naar de groepsgrootte. Zodra ik in mijn agenda een cursus aanbied, wordt de locatie erbij vermeld.

Minicursussen van 3-5 bijeenkomsten inclusief koffie/thee en een reader. Locaties: nader te bepalen. Groepsgrootte: minimaal 4, maximaal 10 deelnemers. Wanneer? ‘s Ochtends van 09.00 – 11.30 uur / ‘s Avonds van 19.00 – 21.30 uur / zaterdags/zondags van 09.30 – 12.00 uur.

Je kind als spiegel.

Of je kind net geboren is of op het punt staat uit huis te gaan, kinderen kunnen ons op iedere leeftijd een spiegel voorhouden. En ons daarmee informatie over hen en onszelf geven. Als het leven op rolletjes gaat, is er voor de meeste mensen geen reden om in de spiegel te kijken. Echter, bij problemen en zorgen wel. De methode PresentChild® gaat er van uit dat gedrag dat in jouw ogen afwijkend, zorgwekkend, storend, irritant, onverklaarbaar, maar ook plezierig, helpend, vrolijk makend, opbeurend, etc. is, iets over jou als ouder zegt. Jouw kind laat gedrag zien, zodat jij een onbewust deel van jezelf bewust krijgt.

Door het toepassen van deze methode ontstaat er een grotere mate van bewustzijn over het gedrag van het kind, de koppeling met patronen in jou als ouder en mogelijkheden om in beide op eenvoudige wijze een verbetering aan te brengen.

Wat: in deze minicursus ga je kijken wat jouw kind laat zien. Zowel negatief als positief. Je oefent uitgebreid met de methode, waar je blijvend gemak van kunt ervaren.

Waar: in de Koningshoek, Slot 85, Almelo.

Wanneer: dinsdagavond 28 mei, 4, 18 en 25 juni 2019 van 19.00 – 21.30 uur.

Hoeveel: € 175,00 p.p. inclusief koffie/thee/reader; minimaal 4 / maximaal 8 deelnemers.

Info/Aanmelding: Angelique Damhuis / a.damhuis1967@gmail.com / 06-41011194.

Basiscursus mindfulness

Mindfulnesstraining helpt jongeren en volwassenen krachtiger in het leven te staan, vermindert (examen)stress, piekeren en faalangst en kan de kans op een depressie beduidend verminderen. Het versterkt de aandacht, bevordert emotioneel evenwicht en geeft waardevolle bagage mee om mee te bewegen in de stroom van het leven. We doen allerlei oefeningen. Oefeningen in het aandachtig zijn. Het aandacht hebben voor onszelf, voor dit moment, voor wat er nu aanwezig is.

Mindfulness II

In onze dagelijkse gang van zaken zijn we vooral op de buitenwereld gericht en wat zich daar afspeelt. Je leert nu nog meer de beweging naar de andere kant toe te maken: naar jouw binnenwereld. Je onderzoekt weerstand, de stilte en kijkt wat er nodig is om mindful te leven. Samen gaan we verder in het beoefenen. Deze 5 bijeenkomsten zijn een vervolg op de basiscursus mindfulness.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.