Cursussen en workshops

Je kind als spiegel.

Of je kind net geboren is of op het punt staat uit huis te gaan, kinderen kunnen ons op iedere leeftijd een spiegel voorhouden. En ons daarmee informatie over hen en onszelf geven. Als het leven op rolletjes gaat, is er voor de meeste mensen geen reden om in de spiegel te kijken. Echter, bij problemen en zorgen wel. De methode PresentChild® gaat er van uit dat gedrag dat in jouw ogen afwijkend, zorgwekkend, storend, irritant, onverklaarbaar, maar ook plezierig, helpend, vrolijk makend, opbeurend, etc. is, iets over jou als ouder zegt. Jouw kind laat gedrag zien, zodat jij een onbewust deel van jezelf bewust krijgt.

Door het toepassen van deze methode ontstaat er een grotere mate van bewustzijn over het gedrag van het kind, de koppeling met patronen in jou als ouder en mogelijkheden om in beide op eenvoudige wijze een verbetering aan te brengen.

Wat: in deze minicursus ga je kijken wat jouw kind laat zien. Zowel negatief als positief. Je oefent uitgebreid met de methode, waar je blijvend gemak van kunt ervaren.

Wanneer: dinsdagochtend 11, 25 februari en 3 maart van 09.00 – 11.30 uur.

Hoeveel: € 135,00 p.p. inclusief koffie/thee/reader; 4 deelnemers.

Info/Aanmelding: Angelique Damhuis / a.damhuis1967@gmail.com / 06-41011194.

Basiscursus mindfulness

Mindfulness is geweldig! Het heeft mijn levensvreugde aanzienlijk vergroot en het ‘goede tijden slechte tijden-gehalte’ grotendeels doen verdwijnen. Natuurlijk lukt dat niet in een paar keer oefenen. Ook niet na 6 bijeenkomsten. Wel zijn deze bijeenkomsten een begin van een vrijer, blijer leven. Je leert stil te staan bij dat wat er is, je leert te aanvaarden en uiteindelijk helpt mindfulnesstraining je krachtiger in het leven te staan. Het beoefenen van mindfulness versterkt de aandacht, bevordert emotioneel evenwicht en geeft je waardevolle bagage mee om mee te bewegen in de stroom van het leven. We doen allerlei oefeningen. Oefeningen in het aandachtig zijn. Het aandacht hebben voor onszelf, voor dit moment, voor wat er nu aanwezig is op allerlei verschillende manieren. 

Woensdagochtend 12 en 19 februari, 4, 11 en 18 maart van 09.30 – 12.00 uur plus een terugkomochtend nader overeen te komen. Locatie: Overcinge 5, Almelo; € 195,00 p.p. max. 4 deelnemers

Mindfulness II

We hebben met de basiscursus een begin gemaakt en hebben de smaak te pakken. Nu gaan we door met ‘oefenen’ zoals een sporter wekelijks naar de sportschool gaat om fit te blijven. Je leert stil te staan bij de minder leuke kanten van het leven. Hoe ga je mindful om met tegenslagen? Hoe houd ik de aandacht bij mezelf in deze gekke wereld? Deze 5 bijeenkomsten zijn een waardevol vervolg op de basiscursus mindfulness.

o

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.