Cursussen en workshops

Wat de cursussen en workshops gemeenschappelijk hebben, is dat ze gericht zijn op het ontwikkelen en verruimen van je bewustzijn. Hierdoor kom je niet alleen tot inzichten, je maakt tevens jouw leven lichter. Als deelnemer betekent dit, dat je bereid bent naar jezelf te kijken en hierover tot op zekere hoogte wilt delen met andere deelnemers. Ik maak gebruik van muziek, kunst, lichaamsgeoriënteerde beweging en alles wat ik onderweg tegen kom. 

Je kind als spiegel.

Of je kind net geboren is of op het punt staat uit huis te gaan, kinderen kunnen ons op iedere leeftijd een spiegel voorhouden. En ons daarmee informatie over hen en onszelf geven. Als het leven op rolletjes gaat, is er voor de meeste mensen geen reden om in de spiegel te kijken. Echter, bij problemen en zorgen wel. De methode PresentChild® gaat er van uit dat gedrag dat in jouw ogen afwijkend, zorgwekkend, storend, irritant, onverklaarbaar, maar ook plezierig, helpend, vrolijk makend, opbeurend, etc. is, iets over jou als ouder zegt. Jouw kind laat gedrag zien, zodat jij een onbewust deel van jezelf bewust krijgt.

Door het toepassen van deze methode ontstaat er een grotere mate van bewustzijn over het gedrag van het kind, de koppeling met patronen in jou als ouder en mogelijkheden om in beide op eenvoudige wijze een verbetering aan te brengen.

Wat: in deze minicursus ga je kijken wat jouw kind laat zien. Zowel negatief als positief. Je oefent uitgebreid met de methode, waar je blijvend gemak van kunt ervaren.

Wanneer: dinsdagochtend 11, 25 februari en 3 maart van 09.00 – 11.30 uur.

Hoeveel: € 135,00 p.p. inclusief koffie/thee/reader; 4 deelnemers.

Info/Aanmelding: Angelique Damhuis / a.damhuis1967@gmail.com / 06-41011194.

  Basiscursus mindfulness

Mindfulness is geweldig! Het heeft mijn levensvreugde aanzienlijk vergroot en het ‘goede tijden slechte tijden-gehalte’ grotendeels doen verdwijnen. Natuurlijk lukt dat niet in een paar keer oefenen. Ook niet na 6 bijeenkomsten. Wel zijn deze bijeenkomsten een begin van een vrijer, blijer leven. Je leert stil te staan bij dat wat er is, je leert te aanvaarden en uiteindelijk helpt mindfulnesstraining je krachtiger in het leven te staan. Het beoefenen van mindfulness versterkt de aandacht, bevordert emotioneel evenwicht en geeft je waardevolle bagage mee om mee te bewegen in de stroom van het leven. We doen allerlei oefeningen. Oefeningen in het aandachtig zijn. Het aandacht hebben voor onszelf, voor dit moment, voor wat er nu aanwezig is op allerlei verschillende manieren. 

Dinsdagmiddag 11, 25 februari en 3, 10 en 17 maart plus een terugkommiddag; van 13.30 – 16.00 uur; Overcinge 5, Almelo; € 175,00 p.p. max. 4 deelnemers

Mindfulness II

We hebben met de basiscursus een begin gemaakt en hebben de smaak te pakken. Nu gaan we door met ‘oefenen’ zoals een sporter wekelijks naar de sportschool gaat om fit te blijven. Je leert stil te staan bij de minder leuke kanten van het leven. Hoe ga je mindful om met tegenslagen? Hoe houd ik de aandacht bij mezelf in deze gekke wereld? Deze 5 bijeenkomsten zijn een waardevol vervolg op de basiscursus mindfulness.

Workshop Zie jezelf

Jaren geleden was ik op een begrafenis van de opa van mijn ex-man. Opa had een respectabele leeftijd bereikt op een manier waarvoor menigeen graag zou tekenen. Het was niet zozeer het overlijden van deze beste man dat mij destijds zo raakte. 

Een zoon van opa, inmiddels 60 jaar, haalde wat herinneringen op. Leuke en zelfs ook minder leuke. Eén zin ontroerde niet alleen hem, maar mij ook diep: “lieve pa, ik had zo graag gewild dat je me een keer een schouderklopje had gegeven, zodat ik het gevoel had dat je trots op me was.” Ik schoot helemaal vol en besefte dat ik op dat moment resoneerde met zijn pijn. Ook ik wilde dat mijn vader mij zou zien voor wie ik was. Ik zag in, dat ongeacht hoe oud je bent, dat je gezien wilt worden en volgens mij geldt dat voor ieder mens. 

Het belangrijkste echter is om jezelf te zien voor wie je bent. En jezelf dat te geven waar je naar verlangt. Dan heb je het namelijk niet meer nodig om dat van iets of iemand anders te krijgen. Aan de hand van meditaties, muziek en oefeningen brengen we de aandacht naar onszelf en naar dat wat wij graag willen in ons leven.

Wanneer: woensdag 12 februari van 09.00 – 11.30 uur, aan de Overcinge 5 te Almelo, € 35,00, max. 4 deelnemers.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.