Wie ben ik

Ik ben Angelique Damhuis, 55 jaar, moeder van Tamara en Larissa, partner van Mark. Ik ben opgegroeid in een gezin als enig kind met jonge ouders. Ik voelde me onzeker, onveilig, minderwaardig, schuldig en schaamde me voor alles en nog wat en vooral voor mezelf. De enige grens die ik leerde kennen, was die tussen de verschillende landen. “Nee” kwam in mijn dagelijkse dialoog niet voor. Luisteren, lief en hulpvaardig zijn waren manieren om aandacht te krijgen en me beter te voelen. Tot ik dat helemaal spuugzat was en op zoek ging naar iets beters. Er volgde een tijd van onderzoek, reflectie, 1000-en 1 vragen waar ik antwoord op wilde krijgen in een tijd waarin noch Google noch Wikipedia bestonden. Ik volgde een eigen weg met heel veel afslagen, hobbels, bobbels en kuilen die geleid hebben tot een prettiger en lichtere manier van leven.

Onder de naam Yogalogica heb ik gedurende een jaar of 15 wekelijks yogalessen verzorgd, diverse workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling gecreëerd en gegeven en stilte-weekenden en yogavakanties georganiseerd. Daarnaast heb ik een aantal jaren als begeleider gewerkt van mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychische problemen.

Wat heb ik te bieden? Als coach: mijn manier van vragen kan jou anders leren kijken, inzicht brengen en kan ervoor zorgen dat er meer rust, ruimte en ontspanning in jou ontstaat. Ik zeg ‘kan’, want het is aan jou wat je ermee doet zodra je het pand uitloopt. Ik kan je uitleggen waarom je leven langs een bepaalde weg verloopt en je ook de tools aanreiken om hierin verandering aan te brengen. Betekent het dat jij moet veranderen? Nee, het gaat vooral om anders leren kijken. Ook kan ik je leren situaties te erkennen en te accepteren, zodat er meer vrede in jezelf ontstaat. En juist die vrede zorgt ervoor dat jij je in je dagelijkse leven prettiger en lichter gaat voelen. Het leven hoeft niet zwaar en moeilijk te zijn. Door anders te kijken, ontstaat er meer lichtheid en plezier.

Als kindertolk®: het verhaal van jouw kind vertaal ik naar jou en jouw oude, onopgeloste trauma’s. Door deze trauma’s in het licht te zetten en bewust te maken, kun jij er aandacht voor hebben en kan jouw kind stoppen met het gedrag te laten zien waar jij jou zorgen over maakt. Het gedrag van jouw kind zegt alles over jou. Ooit heb je een gevoel weggestopt, bent verder gegaan met leven en nu laat jouw kind zien dat je er nog last van hebt. Dat is alles. Zodra jij er voor openstaat om hier naar te kijken, kan het gedrag stoppen en/of klachten verdwijnen. En is er weer vrede en harmonie binnen het gezin.

Reacties zijn gesloten.