Over mij

Vanuit Yogalogica heb ik gedurende 10 jaar als zelfstandige diverse workshops gegeven, stilte-weekenden en yoga-vakanties. Ik wilde meer weten en ben via verschillende wegen op zoek gegaan naar de kern van mijn problemen en die van anderen. Wat maakt dat ik telkens tegen iets aan loop? Dat ik voor mijn gevoel vast zit in een vicieuze cirkel?

Al die wegen hebben geleid tot waar ik nu sta. Zelf-ontwikkeling is een dynamisch en eindeloos proces. Gedurende een mensenleven kun je verschillende waarheden ontdekken, wat ik voor waar zag 20 jaar geleden is inmiddels achterhaald. Het maakt dat je in mijn ogen als mens nooit uitgeleerd bent.

Wat mijn levensverhaal betreft: mijn moeder raakte ongewenst zwanger van mij op 19-jarige leeftijd. Dit heeft mijn leven onbewust enorm beïnvloed. Ik maakte me onzichtbaar, paste me aan, incasseerde, offerde me op en hield mijn mond. Zodat ik er toch mocht zijn. Inmiddels weet ik dat het niet uit maakt of ik wel of niet gewenst was, ik ben er. En ik ben zelf de enige die mijn leven op mijn manier kan invullen. Net zoals jij jouw leven invulling kunt geven op jouw manier.

Omdat ik mezelf en anderen wilde begrijpen, ging ik op zoek naar antwoorden. Ik volgde een opleiding tot yogadocente en kwam in aanraking met vipassana meditatie en non-dualisme. Mijn vragen werden eindelijk beantwoord en mijn kijk op de wereld draaide 180 graden. Ik leerde dieper te kijken naar mijn eigen leven en dat van anderen. Er ontstond een verlangen om te leren over de relatie tussen ouder en kind en over de invloed van de verschillende generaties.

In de jaartraining tot kindertolk® zag ik onder andere via mijn kinderen hoe het met mij gesteld is. Ik leerde dat ik rationeel over een ‘probleem’ stapte. Dat het één van mijn overlevingsmechanismen was, zodat ik mijn pijn maar niet hoefde te voelen. Nu vele jaren later ben ik in staat mezelf serieuzer te nemen en meer naar mijn gevoel te luisteren. Mijn levensmissie is het verruimen van mijn bewustzijn. Om mezelf, mijn nageslacht en mijn omgeving te ont-lasten en zoveel mogelijk vanuit vrijheid te leven.

[/expander_maker]

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.