Visie

* Al voordat we geboren zijn, zijn we belast met trauma’s van onze ouders en voorouders, we zijn als het ware geprogrammeerd. Met trauma’s bedoel ik, dat wat niet is afgerond. Dat kan klein of groot zijn. Trauma’s dragen we over, van ouder op kind. Zolang we hier niets mee doen, zadelen we ons nageslacht ermee op en hebben onze kinderen en kleinkinderen dezelfde soort problemen.

* Veel mensen denken ‘als we het er maar niet over hebben, is het er ook niet’. Volgens mij kun je niet open en eerlijk genoeg zijn, vooral naar jezelf toe. Alleen is dat niet zo eenvoudig. De waarheid lijkt hard en omzeilen we het liefst. Die waarheid voor jezelf erkennen is de eerste, grote stap.

* We leven in een wereld waarin veelal de boodschap wordt verspreid dat het nu niet goed is zoals het is. Dat je slanker, jeugdiger, mooier, fitter, slimmer, etc. moet zijn dan je bent. Vaak om producten en visies te verkopen. Ik ga ervan uit dat je goed bent zoals je bent.

* We denken een onderdeel te zijn van de wereld, echter, de wereld is een onderdeel van onszelf. Je bewuste en onbewuste gedachten creëren je werkelijkheid. De buitenwereld is de spiegel van jouw binnenwereld. Door op die manier te kijken, krijg je een hoop informatie over jezelf en de (on)gewenste situatie.

* Er zijn meerdere wegen om naar binnen te gaan, toch is naar binnen gaan de enige weg om weer thuis te zijn bij jezelf.

* Het leven is geen karwei, maar een cadeau. Je mag het uitpakken en er zelfs van genieten.

Reacties zijn gesloten.