Klantervaringen Retraite Paros 2023

Tessa. ‘Een 8-daagse reis waarvan 6 dagen retraite. Dit geef ik mezelf en mijn dochter voortaan elk jaar cadeau! De ontspanning begint voor mij al op de heenreisdag. Met het dicht trekken van de voordeur, het weten dat je op vaste tijden wordt verwacht bij trein, incheckbalie en vliegtuigen is al een retraite-dag op zich. Waarom? Een reisdag brengt me totaal in het nu. Niks van voorheen of wat voor me ligt is belangrijk: alleen het hier en nu. Van de 6 dagen retraite waren er 4 ochtenden met een programma. Mindfulness, mindful yoga, visualisaties, oefeningen en wijsheden. Gestart met een stevig ontbijt en afgesloten met een smaakvolle lunch. In de middag en avond vrij om te doen wat je wilt. Heel fijn! Naast het stille, fijne ochtendprogramma bood Angelique ook nog de mogelijkheid om twee behandelingen PSYCH-K® te ondergaan. Deze methode heeft me verrast door de eenvoud en doeltreffendheid: van het probleem naar geen probleem, naar verlangen, keuze en innerlijke kracht. Ik voel dat ik minder (of anders) gespannen ben bij familiebijeenkomsten, de sfeer kan laten voor wat het is en mijn hart open. Het is heel bijzonder gemerkt te hebben hoe liefdevol ik kon waarnemen. En innerlijk geen erkenning verlangde voor mezelf. Dat lucht op zeg! Nu ik alweer twee weken thuis ben, lukt het me te schakelen van drukte naar stilte. Omdat ik terughaal hoe ik me voelde tijdens de reis. Ik kan ook helderder zien waar ik me bezighoud met andermans zaken, terwijl ik me juist op mijn zaken mag richten. Ook al zo’n opluchting! Er is blijvend iets veranderd. Deze reis heeft me ruimte gegeven, letterlijk lucht, om bewust te zijn van stukjes mezelf die onbewust waren. Meer thuis bij mezelf. Dank je wel Angelique. Je bent een warm mens waar alles oké bij is. Je humor en wijsheid en manier van coachen voelt heel prettig voor mij. Je bent duidelijk, gek en liefdevol.

Het hotel: prima ligging ten opzichte van de restaurants, het binnenstadje, de zee en de haven. De kamer is mooi, ruim, prachtige douche en fijn dat er een koelkast en airco is. Sfeervol ingericht. Ik miste hier en daar wel een haakje of plankje bijvoorbeeld in de badkamer om je kleding aan te hangen of op te leggen. Genoeg faciliteiten. Ik denk dat het in de zomer nog meer zichtbaar is hoe goed en uitgebreid de voorzieningen zijn (buitenbar, etc.). Angelique is heel gastvrij en neemt de tijd om je te adviseren. De kamer en het complex is buitengewoon schoon: daar hou ik van. Het eten, ontbijt, lunch, diner: heeeeeerlijk! Echt super! En de verhouding prijs-kwaliteit: heel goed voor alles wat is aangeboden en waargemaakt.’

Diana. ‘De reis vond ik prettig, alles verliep heel soepel. Vluchten sloten perfect op elkaar aan. Helemaal niks op aan te merken. Heel fijn dat je de vluchten had geboekt! Heel fijn hoe Angelique snel een en ander regelt, een deken, maar ook het geluid op het dak heeft ze gelijk verholpen. Het ontbijt was heel uitgebreid en netjes, super! De lunch, maar ook het avond eten was heel lekker. En fijn dat dat mogelijk was. Achteraf vond ik de lunch/avondeten wel wat prijzig, meestal kon je in het stadje ook heerlijk Grieks eten voor minder. Maar ik vond het absoluut fijn dat de mogelijkheid er was bij Onira. Ik vond het een fantastische locatie, fijn en gezellig, dichtbij het strand en de stad. De kamer was gezellig en praktisch ingericht. Ook heerlijk dat de kamer elke dag werd schoon gemaakt. Ik vond de verhouding prijs-kwaliteit goed. De kamers waren super ruim en netjes. Ik vond de ontspanningssessies/ oefeningen in de ochtend heel fijn. Voor mij voelden drie sessies prettig en de vierde net even te veel. Wat we gedaan hebben vond ik heel prettig, de verhaaltjes gaven mooie inzichten als de kleine beetjes theorie die je vervolgens uitlegde. ( ik zeg kleine beetjes theorie, omdat ik dit een fijne hoeveelheid vond). Ik ben bewuster geworden dat je op elk moment een ontspanningsmomentje kunt inlassen. Dit was voor mij het meest waardevol wat ik eruit heb gehaald. Ik vind je een prachtig mens, leuke humor en gezellig, je vraagt veel en dat gaf voor mij het gevoel dat je je ook echt interesseert in de ander! Daarnaast ben je flexibel en een gemakkelijk te benaderen persoon!’

Reacties zijn gesloten.