Retraites

Het doel van een retraite is om (meer) tot jezelf te komen. Dat doe je door je een of meerdere dagen terug te trekken uit je bekende omgeving. Dit zorgt ervoor dat je minder afgeleid wordt van jezelf door gezin, werk, social media, etc. en dat je niet verleid wordt die dingen te doen die je normaal gesproken doet. Je kunt dit in je eentje doen of in een groep onder begeleiding. Ik bied retraites aan met een begeleid programma in kleine groepjes van maximaal 12 mensen. Het programma zorgt dat je iets anders in de plaats zet van dat wat je normaal gesproken doet.

De retraites die ik aanbied brengen je in eerste instantie rust en ontspanning. Daar blijft het niet bij. Je krijgt handreikingen die je kunt integreren in je dagelijkse leven. Je leert met mildheid naar jezelf te kijken door diverse oefeningen te doen, makkelijk toepasbaar, eenvoudig en praktisch. Die mildheid brengt ontspanning en een andere, prettigere levenshouding.

Ook kan de retraite bewuster maken en inzichten geven. Juist door even afstand te nemen van je dagelijkse werkelijkheid, kun je er anders naar kijken. Ik ben bezig met het organiseren van verschillende retraites. Momenteel zijn er 2 te boeken. Er zullen er meer volgen. 🙂

Reacties zijn gesloten.