Retraites

Het doel van een retraite is om even helemaal de tijd voor jezelf te nemen. Door je terug te trekken uit jouw bekende omgeving, lukt dat beter. Thuis is er altijd van alles wat nog even gedaan moet worden. Je wordt afgeleid, je hebt je patronen die je niet zomaar ineens doorbreekt, er zijn gezinsleden die jouw aandacht vragen, enz. Je kunt in je eentje op retraite gaan of in een groep onder begeleiding. Ik bied retraites aan met een begeleid programma in kleine groepjes van maximaal 12 mensen. Het programma zorgt dat je iets anders in de plaats zet van dat wat je normaal gesproken doet.

Waarom zou je op retraite gaan? Hoe vaak per jaar heb jij de volledige aandacht voor jezelf? Aandacht voor jezelf betekent zorg dragen voor jouw gezondheid en welzijn. Rust nemen. Stil staan bij dat wat er te ervaren en te voelen is. Tijdens de begeleidende oefeningen wordt jouw aandacht telkens terug naar jouzelf gebracht. Iets dat in het ‘gewone’ leven eerder uitzondering is dan regel. Juist door dit in groepsverband te doen, ervaar je dat anderen dezelfde menselijke ervaringen hebben als jij en dat je ook in groepsverband prima de aandacht op jezelf kunt richten. De oefeningen werken ondersteunend en ontspannend.

De retraites die ik aanbied brengen je in eerste instantie rust en ontspanning. Daar blijft het niet bij. Je krijgt tevens handreikingen die je kunt integreren in je dagelijkse leven. Je leert met mildheid naar jezelf te kijken door diverse oefeningen te doen, makkelijk toepasbaar, eenvoudig en praktisch. Die mildheid brengt ontspanning en een andere, prettigere levenshouding.

Reacties zijn gesloten.