Stressreductie

Het verminderen van stress kan op allerlei manieren. Je kunt je wekelijks laten masseren, je kunt wekelijks naar yoga gaan. Belangrijker lijkt het mij om te kijken waar jij stress van ervaart. Te onderzoeken wat jouw bron van stress is. En dat kunnen er meerdere zijn.

Gedurende mijn leven heb ik me op allerlei manieren verdiept in het reduceren van stress om te komen tot een leven waarin ik me over het algemeen prettig voel. Uiteraard ervaar ik ook ups en downs. Alleen weet ik nu, dat ik dan mijn gedachten en overtuigingen kan onderzoeken. Deze ups en downs komen namelijk niet uit de lucht vallen. Er is iets gebeurd waardoor ik van slag ben, ik heb gedachten die niet kloppen, er is een situatie die ik lastig vind, enzovoorts. Daar sta ik bij stil, ik kijk ernaar en doe of laat wat nodig is.

Om jouw stress te verminderen, kijk ik eerst samen met jou naar wat jou stress oplevert. We gaan op onderzoek uit. We zoeken de bron op. Soms is dat voldoende. Beter nog kijken we vervolgens naar jouw wensen. Wat zou je willen? Wat wil je anders? Zodra dit helder is, zoeken we daar een passende zin bij en zetten we deze in jouw onderbewuste. Zo voel jij jou ondersteund door jouw nieuwe uitgesproken wens en kun je dat ook gaan leven.

Het kan moeilijk zijn als je ziek bent, om je voor te stellen dat je gezond bent. Als je in een dip zit, is het lastig je voor te stellen dat je je gelukkig voelt. Juist die positieve gedachten ondersteunen jou in de weg naar gezondheid en geluk toe. Ik help jou op die weg naar dat wat jij wel wilt.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.