Huilbaby’s

Huilbaby’s, je zal er maar één hebben! Urenlang een baby die huilt, om gek van te worden. Niet alleen van het gekrijs, maar tegelijkertijd ook van je eigen onzekerheid. Want waarom huilt je baby? Je hebt gevoed, hij heeft geboerd, gepoept, geplast en wil nu maar niet slapen. Je bent ten einde raad. Zouden het de darmpjes zijn? Zou hij pijn hebben? Kriebel? Wat doe ik niet goed? Je maakt je ongerust, wel of niet terecht. Zodra je je verhaal doet bij familie of vrienden wordt jouw verhaal bevestigd: ‘nee, dat is inderdaad niet normaal, zoveel huilen. Nee, dat deed onze baby niet.’ Dit helpt dus ook niet. Je maakt je alleen maar meer zorgen. Nu moet het wel aan mij liggen, als zij dit niet hebben gehad. Wat een ellende! Wel krijg je allerlei adviezen. ‘Kamillethee wil nog wel eens helpen’, ‘ik hoorde van een vriendin die hetzelfde had, dat ze veel baat had bij een osteopaat’, ‘misschien moet je hem maar gewoon laten huilen, is het een fase waar hij doorheen moet’, etc. Niks helpt.

Het blijkt dat er jaarlijks veel baby’s in het ziekenhuis terecht komen, omdat ze zoveel huilen. Dit is niks nieuws, dit is van alle tijden. Alleen vinden we het tegenwoordig vreemd als een baby meer huilt dan we denken dat normaal is. Daardoor raken we gespannen, de baby voelt dat en gaat nog meer huilen en voor we het weten zitten we in die vicieuze cirkel. Jij weet het niet, de arts weet het niet, het ziekenhuis ook niet. Het is ook gebleken, dat het huilen vanzelf een keer stopt. Om dat vertrouwen te krijgen als kersverse ouder, dat valt lang niet altijd mee. Te vertrouwen op jezelf in je nieuwe rol als ouder, te vertrouwen op jouw intuïtie, jouw innerlijk weten in plaats van te luisteren naar de hele wereld die wel weet hoe het moet maar als puntje bij paaltje komt jij in je eentje met jouw huilbaby ’s nachts op zit en doodmoe bent.

Het is mogelijk. Het is echt mogelijk te ontspannen in die nieuwe rol. Te leren vertrouwen op jezelf. Daar zijn allerlei manieren voor. Misschien is het filmpje op you tube al voldoende: Horen huilbaby’s in het ziekenhuis? van kinderarts Jolita Bekhof. Mogelijk helpt yoga of een cursus babymassage. Of een nieuwe visie zoals Biologika en Heartconnection. En uiteraard kan een kindertolk® uitkomst bieden. Wat je ook kiest, kijk maar hoe jij ontspannen kunt en kunt genieten van jouw rol als ouder van dit prachtige wondertje met alles erop en eraan. Zodra jij ontspant en geniet, gaat de rest vanzelf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *